Blod på tann?

Medan eg sat og tasta i veg på ynskjelista mi går, så merka eg at det klødde litt i den blogge…foten? Fingeren? 
Eg saknar bloggen min. Så no startar eg på nytt. Igjen.

Soundtrack: Celtic Woman – Teir Abhaile Riu

Heldigvis er ikkje ein av dei som har ein fanskare å forhalde meg til. Så vidt meg bekjend er det berre eg sjølv som av og til ser tilbake på skribleria mine, og kring jol sjekkar ein og annan ut ynskjelista mi.
Men det er mest for min eigen del eg har ein blogg. Akkurat som at eg ein gong i tida førde dagbøker, berre for meg sjølv. No var dagbøkene mine vel og merke eit djupdykk i menneskesinnets mørkaste sider til tider, og det har eg ingen behov for å lufte offentleg på nett. Takk og pris. Eg likar berre å skrive, og for så vidt så har eg fint lite mørke ting å skrive om, i alle fall på den mentale fronten. Litt verre er det kanskje med den brennande interessen eg sit med for det makabre og mørke sånn ellers, men det får verda berre leve med.

Ein av grunnane, trur eg, til at eg ikkje har vore så engasjert bloggmessig er det nitriste designet eg har på sida mi. Ja, det er til å grine av. Eg veit.
Så i ekte korona-and tenkte eg kanskje at det var på høg tid med ei oppussing. Det blir planen for romjola, for tida framover er jaggu tettpakka nok med ting eg skal nå over. Eg har sett meg ei deadline på 1. desember for skriveprosjektet mitt, eg og Dùnedain er byrja på bryllaupsinvitasjonane våre, jolepresangar skal kjøpast inn, og eg og fine mannen min driv å lagar adventskalendar til kvarandre. Og i kveld/ettermiddag (alt etter kor mykje eg klarar å skrive i løpet av dagen) skal me ta bilete til jolekorta sånn at eg kan få dei framkalla.
Så, ja. Det er er heftig mykje på tapeten for tida. Men veit du kva? Eg elskar det. Eg saknar det skikkeleg hektiske livet som gjerne slår ut i full blome når eg til dømes jobbar på eit filmprosjekt. Ting skjer. Hjernen jobbar. Du skal ha kontroll på ti tusen ting og alt går i eitt. Og det er den diggaste kjensla eg veit.

Konklusjonen min er med andre ord: I romjola, om ikkje heile slekta på begge sider skal slåss om kvalitetstid med oss, så skal eg lage ny header, og starte bloggen min på ny frisk. Som om den er splitter ny.
Og eg gler meg. Samstundes som eg har eit håp om at 2022 ENDELEG skal bli året der eg klarar å bli ein aktiv bloggar igjen!!

Hi Santa, it’s me again….

Eg innrømmar det; det er litt flaut å berre skrive ynskjeliste på bloggen sin. Og så blir det kanskje eit og anna fornuftig (eller ikkje) ord innimellom. 
Men kva skal ein gjere, når koronaen ligg som ein tjukk graut over landet og passar på at ingenting skjer? For eg jobbar. Og jobbar. Og jobbar. Og planlegg bryllaup. Og tilbake til å jobbe. Og så skriv eg ynskjeliste. Sånn som eg gjer no. 

Soundtrack: Claudia Scott – Jeanne D’Arc

PENGAR!
Jepp, det kjem høgt på lista. Sidan bryllaupet vårt er flytta eit år fram i tid, så har kan me investere litt meir undervegs og gjere det ENDÅ meir draumebryllaupete enn det i utgongspunktet såg ut til å bli! (can I get a wheee?)

La oss starte med dei mindre tinga dette året:

  • Små flasker med duftolje
  • Duft-pinne-ting (same procedure as last year…)
  • Søte kvitvinar
  • Sjokolade og marsipan
  • Joletrepynt type retro/gamaldags, gjerne i sølvfargar! (eg ELSKAR viktoriansk-inspirert og sånne klipsefuglar!!)
  • Søt løpar til spisestovebord
  • Leikar til pusebeibisane
  • Kule øyredobbar (helst litt goth/punk/rock/boho/hippie-style!)
  • Hårstæsj! (spesielt to bittesmå sånne hair-donuts? Finn det ingen plass!!)
  • Gøye andletsmasker! Du veit, sånn i desse koronadagar?
  • Minnekortlesar (USB)

Dørmattene mine ligg framleis på lista, men det er kanskje forståeleg med tanke på at dei er liiiitt vanskelege å oppdrive?

To bøker ligg òg framleis på ynskjelista:

Svartedauen av Th. Kittelsen og Solruns Saga av Eirik Ildahl og Bjørn Ousland. I fjor hadde dei begge hjå Ark, men i år ser det ikkje ut til at Kittelsen er representert der…Men like fullt; eg hadde elska å ha dei i hylla mi begge to!

Vanlegvis er eg ikkje supergira på hus eller figurar med ljos og dill, men eg falt fullstendig for dette peparkakehuset frå Clas Ohlson.


Sidan eg aldri kjem så langt at eg bakar peparkaker sjølv, så kunne dette vore eit fantastisk supplement?

Fekk òg streng beskjed av Gabbi om at eg burde ynskje meg noko frå Superkul, men eg syns ikkje dei hadde like mykje fint som i fjor? Pussige greier. Men det var TRE figurar der som smelta hjarta mitt:

Moving on:
DVD/BluRay:
Evil Dead 2
Bad Taste (den av Peter Jackson, ya’know? Klassikar!!)
Angel sesong 2-4-5

Brettspel:
Betrayal at the House on the Hill

CD/vinyl:
Lordi – Lordiveristy
Die Antwoord – Ten$ion
Rammstein – Made In Germany 1995-2011

Og ikkje minst: DIABLO II – RESSURECTED !!

….til pc sjølvsagt. Noko anna er temmeleg bortkasta på meg, er eg redd…

 

 

Av litt dyrare ting, så treng er sårt nye vinterstøvlettar (eg kasta faktisk TO utslitne par i haust!) og ei vinterjakke som ikkje er vinterkåpete. For så vidt var det eit ynskje frå mor mi òg, etter å ha sett kor skralt det sto til i utvalet eg sit på pr. no.
Eg har òg eit aukande behov for ny mascara, så om nokon tilfeldigvis skal ein svipp til utlandet, så har eg VELDIG lyst på desse to:

Mascara: Estee Lauder Sumptuous Bold Volume
Mascara-primer: Dior Diorshow Maximizer 3D Triple Volume Plumping Lash Primer

PS! Eg anbefalar dei begge på det varmaste og sterkaste; dei er FANTASTISKE!!

Eg skulle gjerne hatt nokre av parfymane til Salvadòr Dalì òg, men desse er så godt som forsvunne frå alle butikkar. Sånn på verdsbasis. *sukk*

Lang som eit vondt år atter ein gong, denne lista. Men den er litt gøy å lage òg då! Eg skuldar på det. Eg finst ikkje materialistisk, eg! Pfffft!