What’s with the babe-blogs?

No skal eg ikkje skjære alle under ein kam. Men eg slit litt med å forstå kva som gjer ein blogg poppis idag. 
Då eg fekk min fyrste blogg for snart 10 år sidan, var det i hovudsak eit substitutt for brevskrivinga mi. Eg var x-trem på akkurat det; eg hadde over 80 brevvener frå alle krikar og krokar i verda, og med skyhøge portoprisar, blei det fort ein dyr hobby.
Blogging var derimot gratis, og det gjekk ut på mykje det same: Eg skreiv om meg og mitt, og las andre sine bloggar der dei skreiv om seg og deiras. Så la me att nokre kommentarar til kvarandre, og eg møtte masse nye, fantastiske mennesker der ute i Bloggeland.
Det var ikkje så mange som blogga då, i forhold til idag, er inntrykket mitt. Min blogg var ikkje den mest leste, men eg kjende folk IRL som hadde ganske stor fan-base. Du publiserte deg sjølv, utleverte deg på nettet til alt og alle, og DET var den store skilnaden frå å skrive små, private brev til folk kring i verda.

På den tida var det babybloggane som fekk mest merksemd. Korleis dette er idag, veit eg ikkje, for eg har knapt lest ein blogg dei siste åra. My bad. Men no er det babe-bloggane som er greia, etter det eg forstår! Motebloggar og interiørbloggar og babebloggar.
Kva i alle dagar er det som er så spennande i dei bloggane? Det er ikkje meint som kritikk verken mot lesarar eller forfattarane, men kva i alle dagar er spennande med ting som eigentleg er så A4?
Kvar gong det er noko oppe i media som går på dei mest populære bloggarane i Noreg idag, så er det blonde babes med lange lokkar som dukkar opp. Eg har vore innom nokre av bloggane deira, og eg kan ikkje sei eg kjenner det boblar entusiastisk i magen min over lesestoffet. Rett og slett fordi det er så fjernt frå MEG!

Eg har ikkje peiling på sminkemerker. Faktisk drit eg loddrett oppi det; eg er nøygd så lengje mascaraen min ikkje ligg i klumpar (noko den stort sett gjer) og blir temmeleg happy dersom lepestiften min held til eg ankjem festen.
Ikkje bryr eg meg så veldig om merkeklede heller. Faktisk mislikar eg merkeklede. Det einaste tilnærma designar-plagget eg har, er ei NoaNoa-jakke eg fann på loppemarknad i sumar til 1/8 av den orginale prisen.
Eg køyrer fullstendig min eigen stil; favorittantrekket mitt er for tida ei fillete dongeribukse som faktisk får rompa mi til å sjå ganske så snæxxi ut, svart singlett og ein sliten nettingstopp med trompetarmar. <3 på. Det dyraste klesplagget eg har kjøpt i år, kosta 250 kroner. Og då følte eg verkeleg at eg hadde vrengd lommeboka mi.

Ikkje ser eg ut som Barbie heller. Eg er lita og chubby, med bittesmå puppar. Eg har skuldre som ein okse; breie og kraftige. Trass i at eg har verdas flottaste leggar og ei rompe som er akkurat slik ho skal vere. Dette får meg med andre ord til å sjå ut som ein pyramide på hovudet. Og så er eg bleik. Kvitare enn rømme. Ikkje at eg prøver så hardt å gjere noko med akkurat det. Det passar stilen min, om eg då i det heile har ein.

Der har du meg. Ingen blonde lokkar og fullstendig blotta for peiling på det folk flest ser på som “in”. Så eg passar dermed veldig dårleg inn i lesarskaren til dei som held nettnerdane opplyst om akkurat desse tinga.

Ikkje at eg eigentleg skulle nokon plass med dette innlegget. Og om eg på noko tidspunkt hadde ein plan, forsvann denne for lengje sidan.

Step into my Tomb – I dare you.

Så var eg her.

Når sant skal seiast, veit eg eigentleg ikkje kvar eg skal starte. Eg sakna berre å blogge. Eg sakna å vere online og leggje att små elektroniske spor etter meg sjølv. Eg er PR-kåt av natur.

Layout’n er midlertidig. Ulikt meg. Eg kan bruke ei eve på å pirke på ting før eg er nøygd nok til å publisere det. Men av og til må ein berre gje litt faen. Seinare skal eg ordne meg ein betre heading på sida, men det tek si tid å pirke seg til perfekte resultat i Paint når ein ikkje har PhotoShop tilgjengeleg.  Litt pinleg å offentleggjere seg sjølv med ein såpass n00bish fasade, så eg startar heilt nøytral og ein smule annonym. Mine bekjende i nerdemiljøet skal ikkje få mobbe meg for dette heilt endå. Og det ein ikkje veit, har ein heller stort sett ikkje vondt av.

Ikkje veit eg kva eg kjem til å skrive om heller. Det blir ikkje verken moteblogg eller interiørblogg – eg fixar det sannsynlegvis særs dårleg. Moteblogg spesielt. Eg har ikkje eit snev av motesans, og køyrer fullstendig min eigen stil. Det blir nok svart og dystert, dandert med naglar og hovudskallar i år òg. Interiør er <3 men samstundes må det vere noko av det mest keisame på planeten å blogge om når ein bur slik eg gjer. Det er ikkje akkurat rom for dei heilt store interiør-messige endringane! xD Ikkje kan eg sjå for meg at nokon finn min interiør av interesse what so ever. Eg meinar; eg køyrer like mykje min eigen stil der!

Kanskje blir det berre ein blogg om meg? Det er stort sett det eg endar med. Eg likar å skrive om meg sjølv. Festane og jetset-livet. Heh, who am I kidding. Trass i at eg det siste året har teke igjen alle åra eg held meg heime og gøymde meg for verda, djupt nedgraven i deperasjon og sjølvsympati, så kan eg ikkje skryte på meg verken dyr sjampis eller raude løparar. Her går det i vanking på stamplassar og billeg pils, utan at eg av den grunn føler meg som noko dårleg menneske! Faktisk trivst eg best der; eg likar -ekte- mennesker! Heller ein alkoholisert nerd med colabotn-briller og ei imponerande samling StarWars-figurar, enn ei fake blondine med plastpuppar og kjøteren stappa ned i veska. Og eg elskar å omgåast med folk som seier LOL, og som forstår verdien av å endeleg ha greidd å grinde seg til ein traveler’s tundra mammoth. 
Ikkje likar eg å hengje med mødre heller. Det vil sei, eg syns det er greit så lengje eg kjende dei FØR dei byrja å yngle! Men eg likar ikkje å møte nye mødre som introduserar seg med fortelje heile sjukdomshistorien til kreka sine. Ungar er allright’e dei, men eg slit ofte med foreldra. Eg er villeg til å påstå at dei som vel å ikkje formeire seg står høgare i kurs hjå meg. I alle fall på mine dårlegare dagar. Eg er ein stor drittunge sjølv, som hyler av fryd i leikebutikken, samlar på dokker (type creepy!!) og My Little Pony, som byrjar å glede seg til jul i august, og som lever i si eiga fantasiverd 90% av tida. 
Og eg er full av merkelege innfall og sjuke idèar. Ofte ristar folk på hovudet når dei får eit innblikk i kva som foregår på innsida av skallen min. Det er ikkje vakkert. Men sjølv om eg meinar at det er heilt okay å ha sex med andre enn kjærasten sin, så lengje kjærasten veit om det og syns det er ok, eller at me lever i ein overformyndar-stat som legg opp til at det offentlege skal oppdra borna våre, så forlangar eg overhovud ikkje at nokon skal vere einig med meg. Ta meg berre for den eg er, og respekter meg for det. Så gjer eg det same tilbake.

Har eg sagt for mykje allereie? 
Det er overhovud ikkje unormalt.

 

Små dryp av meg ~ dette var det fyrste.